Testimonials

Als onderdeel van een Advanced Investment Programma van de VU voor Van Lanschot bij Tom Loonen de workshop Beleggen en zorgplicht gevolgd. Tom heeft overduidelijk veel kennis en ervaring op dit vlak. Hierdoor is hij goed in staat om praktijk en theorie met elkaar te verbinden en op inspirerende wijze de praktische implicaties van o.a. de MIFID toe te lichten. Ik weet zeker dat we mede door het volgen van deze workshop in staat zijn om onze klanten nog beter te bedienen.

Judith Jeuring, directeur Private Banking Zuid Nederland Van Lanschot Bankiers N.V.

Tom is niet alleen een inspirerend spreker die op zijn vakgebied als geen ander Wet & Regelgeving weet te koppelen aan praktische casuïstiek en de interactie met deelnemers uitstekend faciliteert, hij heeft ons ook geweldig geholpen met het samenstellen van een compleet programma gebaseerd op het curriculum VBA voor onze Private Wealth & Asset Management teams.
Johan Kloeze, Directeur Private Asset Management
Tom explained very clearly very difficult subjects. It was a pity we only had three hours!
Student Risk Management jaar 2019-2020 Blok: Behaviour, ethics and law
The teacher was excellent. He was able to engage everyone in the class in the discussion.
student Master in International Finance 2019-2020
Tom verzorgt voor Nyenrode Business Universiteit een bijdrage in het programma vermogensbeheer voor de Private Wealth sector. De deelnemers geven een bijzonder hoge waardering aan zijn college. Tom is sterk in het leggen van een goede heldere verbinding tussen theorie en praktijk.
Ronald Heijn Programmadirecteur Nijenrode Business Universiteit
I personally really find your course very practical and enlightening! Thank you very much for giving us three fantastic lectures!
student Master in International Finance, course 2017-2018
Tom Loonen heeft een uitstekende presentatie verzorgd tijdens het seminar Pensioen-up-to-date (Pensioen in eigen beheer: Hoe ziet de toekomst eruit?) van Wolters Kluwer. Ik ben erg blij met de inspirerende wijze waarop Tom zijn visie heeft gedeeld over de toekomst van het DGA-pensioen vanuit het perspectief van de zorgplicht. De deelnemers hebben nieuwe inzichten gekregen omtrent zorg- en informatieplicht bij advies. De bijdrage van Tom is dan ook zeer goed beoordeeld met een dikke 8 voor inhoud, toepasbaarheid, actualiteit, presentatie en interactie
Marijke van Dorp, Congresmanager Wolters Kluwer Opleidingen
The professor was fantastic and had a wealth of industry experience and was very engaging. Will be one of the rememberable courses from the program.
student Master in International Finance, course 2015-2016
Binnen PwC Consulting wordt belang geacht aan het continuous learning principe voor haar consultants, waaronder voor de consultants werkzaam in de financiële dienstverlening. Tom heeft een workshop gehouden met betrekking tot Effectiviteit van Wet-en Regelgeving bij financiële instellingen. De combinatie van theorie en praktijk in combinatie met zijn ervaring in de jurisprudentie was van grote toegevoegde waarde, inhoudelijk maar ook voor de dialoog en discussie met de deelnemers!
Marijke van Dorp, Congresmanager Wolters Kluwer Opleidingen
The lecturer was very good, and he brought the topic to live. The course had theory interspersed with practical examples, and the lecturer encouraged debate in the class which helped approach a topic from different perspectives. Considering the class has more than 10 nationalities, this is perhaps the only course so far where the lecturer was able to leverage the diversity of the class in getting view points from different cultural and professional backgrounds,

student Master in International Finance, course 2015-2016

Tom heeft een interessante lezing over ethiek gehouden tijdens ons jaarlijkse AvA-event in december 2015. Ik heb de samenwerking zeer op prijs gesteld. Wij, maar vooral onze clienten waren allemaal heel positief!
mr. Joyce Leemrijse, partner en notaris Allen & Overy
In het kader van de permanente educatie Compliance & Legal AEGON Asset Management en TKPI heeft Tom een presentatie gegeven waarbij een vergelijk is gemaakt tussen de Zorgplicht niet- professionele en de professionele belegger. Tom is door de aanwezigen ervaren als een erg kundig en bovenal boeiend spreker. Met name zijn brede praktische achtergrond levert daartoe de basis. Mede gegeven het beperkte aanbod van specifieke meer aan de praktijk gerelateerde Compliance cursussen, waarbij voldoende mogelijkheid en diepgang wordt geboden te discussiëren, is zijn optreden als zeer goede aanvulling ervaren!
Paul van Duinen, hoofd Operational Risk^& Compliance AEGON Asset Management Nederland
In het kader van compliance awareness op het gebied van Consumer Banking heeft Tom Loonen bij NIBC Bank een presentatie gegeven over zorgplicht met name voor hypotheken en spaarproducten met korte uitstapjes naar beleggingsproducten. De presentatie was inhoudelijk zeer interessant en relevant, waarin het juridische raamwerk ondersteund werd door toepasselijke praktijkvoorbeelden. Tom laat zien dat hij echt een expert is op dit gebied. Daarbij is hij een begenadigd spreker die de aanwezigen geboeid bij het onderwerp houdt. Kortom: een aanrader voor een ieder!
Barbara van der Loo-de Kanter, Director Corporate Affairs NIBC Bank N.V.
Tom heeft in het kader van ons ‘Éducation permanente’-programma voor directie, management team en RvC, bij Hof Hoorneman Bankiers een presentatie verzorgd over zorgplicht en customer due diligence. De combinatie van zijn wetenschappelijke kennis over deze onderwerpen, gepaard aan gedegen praktische ervaring met de uitvoeringspraktijk, maakte deze presentatie zeer boeiend en uiterst relevant voor onze eigen bedrijfsvoering. Als Tom’s bedrijf beursgenoteerd was zouden we het kopen!
Drs. Fried van ’t Hof, Algemeen Directeur Hof Hoorneman Bankiers N.V.
De workshops van Tom Loonen op gebied van Zorgplicht zijn, zowel door onze Raad van Commissarissen alsmede door alle commerciële afdelingen en onze afdeling Control als zeer waardevol en inspirerend ervaren. Zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor andere lokale Rabobanken en overige financiële instellingen!
Pia van den Heuvel-van Gelder, Directeur Private Banking & Financieel Advies, Rabobank Peel Noord
Sinds 2005 verzorgt Tom Loonen colleges bij de Postgraduate VU-VBA opleiding Investment Management. Hij is daarbij verantwoordelijk voor modules op het gebied van Zorgplicht, Compliance en Wet- en Regelgeving. De onderwerpen die hij behandelt zijn actueel en relevant voor onze studenten, die professionals zijn op het terrein van financiering en/of beleggingen. Tom’s colleges worden goed beoordeeld door de studenten. Zijn sheets, opdrachten en examens zijn opvallend nauwkeurig en netjes verzorgd. Ik kan hem van harte als docent aanraden bij eenieder die overweegt een opleiding te organiseren of te volgen op het gebied van compliance en regelgeving van financiële markten en instrumenten.
Prof.dr. Philip Stork, Professor of Financial Markets and Instruments, Lid Dagelijks bestuur Postgraduate VU-VBA opleiding, Vrije Universiteit Amsterdam
Tom Loonen heeft vanuit zijn brede scope en werkervaring het lastige fenomeen zorgplicht heel helder voor onze commerciële mensen weggezet! Begrijpelijk, enthousiast, interactief en met humor!
Frans van Haperen, directeur Bedrijven, Rabobank Peel Noord
Tom Loonen weet de studenten te boeien met een boeiend college over zorgplicht en klantbelang, waarbij theoretische inzichten en praktische ervaring perfect op elkaar zijn afgestemd. Gevoegd bij Loonen’s gevoel voor innovatie en open humoristische aanpak is dit college een aanrader voor MBA’s, Masters’s opleiding financiële dienstverlening, kortom alle opleidingen waar serieus over zorgplicht en klantbelang wordt nagedacht.
Prof. dr. Ronald Jeurissen, Chair of business ethics, Nyenrode Business Universiteit
De collegecyclus van Tom Loonen over Zorgvuldig Beleggen voor de afdeling Beleggen van het Kifid was een succes. Tom is een uitstekend spreker en docent. Hij draagt over, leert verder te kijken en nodigt uit tot discussie. Een aanrader!
mr. M.J.M. Fennis, secretaris Ombudsman Financiële Dienstverlening (KiFiD)
Topsprekers kunnen boeien en binden, weten pakkende verhalen te vertellen. Ook als het over zorgplicht gaat. Tom Loonen is dat absoluut gelukt. Deze terugkoppeling was breed. Hij heeft hiermee wezenlijk bijgedragen aan een geslaagde avond voor onze ledenraad.
Drs. Wiegert Mulder RA, directievoorzitter Rabobank & Omstreken
Tom Loonen heeft bij Friesland Bank een Workshop Zorgplicht verzorgd voor een gedifferentieerde groep collega’s (Compliance, Juridische Zaken, Vermogensadviseurs en Quality Management), waarbij wij met name aandacht wensten voor zorgplicht bij beleggingsadvisering. Tom heef ons gedurende de dag meegenomen in de huidige zorgplicht wet- en regelgeving, de verwachte wijzigingen en jurisprudentie. Het was een boeiende dag voor alle aanwezige disciplines. Er was alle ruimte voor het stellen van vragen die door Tom helder werden beantwoord en met praktijkvoorbeelden werden toegelicht. Ik heb de training ervaren als zeer leerzaam en de trainer als een groot kennishebber van de materie.
Drs. Hellen Schuthoff FFP, afdeling Quality Friesland Bank N.V.
Tom Loonen is in zijn presentaties uitstekend in staat om op interactieve wijze duidelijk te maken dat zorgplicht de facto niets meer en minder is dan zorg voor de klant. Hierbij speelt zijn eigen achtergrond als klantenman en als compliance officer tezamen met zijn werkzaamheden voor DSI en als gerechtelijk deskundige voor beleggingsvraagstukken een belangrijke rol. Sessies zijn daardoor waardevol maar ook bij dit onderwerp zeer inspirerend en ik kan dus van harte aanbevelen!
Drs. Pim Mol, directeur Private Banking Rabobank Nederland
Zorgplicht: een weinig inspirerend onderwerp of wellicht zelfs een noodzakelijk kwaad? Op het college van Tom Loonen zijn deze predicaten zeker niet van toepassing. Zijn inspirerende en motiverende lezingen leiden ertoe dat dit uiterst belangrijke thema de toehoorder zal bijblijven. Daarenboven is de inhoud, als gevolg van Tom’s unieke praktische en theoretische achtergrond, in de dagelijkse praktijk zeer toepasbaar. Vanwege zijn kennis en visie op dit gebied geeft Tom bovendien graag, veelal op humoristische wijze, zijn mening over alledaagse voorvallen. Een aanrader.
Drs. P.P.A. Balk MRE, directeur Wealth Management, Bank Insinger de Beaufort N.V.
Tom heeft voor de Rabobank meerdere presentaties gegeven met als onderwerp zorgplicht/compliance in de praktijk. Het publiek, wat over het algemeen uit statutaire directeuren van lokale Rabobanken bestond, was zonder uitzondering vol lof over de presentatie. Dit had betrekking op zowel de inhoud als de vorm waarin de presentaties werden gegeven. Over het onderwerp kun je gemakkelijk een droog verhaal vertellen maar Tom wist de relevante inhoud op een speelse wijze te koppelen aan de praktijk met als gevolg dat het publiek tot het einde van de presentatie zeer geboeid bleef. Dit alles, zonder dat de relevantie van dit belangrijke en actuele onderwerp, op enigerlei wijze geweld werd aangedaan. De evaluaties waren zonder uitzondering zeer positief over de presentaties van Tom.
Gerbert Mos, CEO Schretlen
Binnen Rabobank Weerterland en Cranendonck heeft Tom Loonen voor de teams Zakelijk Verzekeren en Control een workshop Zorgplicht gegeven. Iedere medewerker was erg te spreken over de inhoud en de manier van presenteren. Dat zulke “saaie” kost zo inspirerend en pakkend vertelt kan worden! Chapeau
M.A. (Marianne) Dahlmans, Manager Verzekeren, Rabobank Weerterland en Cranendonck
Wij zijn zeer content met de wijze waarop Tom Loonen meerdere keren op het gebeid van Zorgplicht workshops bij onze bank heeft gegeven; gedreven, enthousiast en met scherpte. Kortom: waardevol. Voor herhaling vatbaar!
Mr. J.E. te Loo, Manager Beleggen, Rabobank Den Haag en omgeving
Ik heb Tom Loonen inmiddels bij verschillende bijeenkomsten in het land over klantintegriteit, regelgeving en zorgplicht mogen aanhoren. Met name zijn gemakkelijke en inspirerende manier van presenteren valt hierbij op. Hij is heel goed in staat om het juridische aspect van de effectendienstverlening op een boeiende en dichtbij de praktijkstaande manier te presenteren en weet dit makkelijk op zijn publiek over te brengen
Ronald Broere, Private Banking, Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken
Wij hebben Tom Loonen gevraagd om een presentatie te houden over zorgplicht voor onze ledenraad. Voor onze ledenraad was het verhaal van Tom niet alleen leerzaam maar het heeft ook bij onze ledenraad begrip gekweekt voor onze zorgplicht activiteiten. Verder heeft Tom een interessante workshop gehouden voor onze accountmanagers. Al met al waren de reacties van de ledenraadsleden en onze accountmanagers bijzonder positief.
Fokke Geert Hoekstra, directeur Particulieren en Private Banking, Rabobank Noordoostpolder-Urk
Tom Loonen is op uiterst professionele wijze reeds een decennium actief als docent en auteur in de leergang Senior Beleggingsadviseur. Hij schakelt vanuit een gezonde bevlogenheid voor het vak van beleggingsadviseur en beschikt over een brede en immer groeiende kennis van de beleggingsmaterie. Hij is in staat om het wezenlijke en complexe onderwerp van klantbelang vanuit de actualiteit te duiden in de context van het beheer van eveneens complexe beleggingsportefeuilles. Dankzij een glasheldere en uiterst plezierige presentatie, zowel schriftelijk als verbaal weet hij al vele jaren de ogen van zijn cursisten te openen voor de dilemma’s die beleggingsadviseurs op het gebied van klantbelang te slechten hebben. Een blik op de evaluaties door cursisten leert ons dat Tom hoge ogen gooit door zijn gedegen kennis te koppelen aan een goede empathie voor zijn cursisten. Er is duidelijk sprake van communicatie in twee richtingen en door zijn streven naar interactie inspireert hij onze cursisten om het beste in henzelf boven te halen. Bij het inhoudelijk ontwikkelen, maar ook bij het logistiek uitvoeren van de leergang is het tenslotte ook prettig samenwerken met Tom, omdat hij heel goed is in het managen van verwachtingen.
Drs. P.P.A. Balk MRE, directeur Wealth Management, Bank Insinger de Beaufort N.V.